Vad skall du tänka på när du väljer flyttfirma?

Att flytta är ett stort steg där du lämnar alla dina personliga ägodelar i någon annans händer.

Saker att titta efter när du väljer en seriös flyttfirma:

Med en seriös flyttfirma kan du vara säker på att alla försäkringar och trafiktillstånd är på plats, vilket gör att du som kund kan känna att både du och dina möbler är i tryggt förvar.

 

Medlem i SMF?

Medlemskap i SMF (Sveriges Möbeltransportörers Förbund) garanterar en god kunskap av flyttbranschen, att arbetsplatsen har ett kollektivavtal och att företaget innehar försäkringar och trafiktillstånd.

 

Organisationsnummer:

Är flyttfirman registrerad? Organisationsnummer skall finnas på hemsidan.

 

Har de trafiktillstånd:

Med hjälp av organisationsnumret kan du kolla om de har trafiktillstånd hos Transportstyrelsen. Du kan kontrollera trafiktillstånd här.

 

Flyttfirma med lång erfarenhet.

allabolag.se kan du med hjälp av namnet eller organisationsnumret se om firman har varit i branschen länge eller är ”nystartad”.

 

Finns Transportstyrelsens och försäkringsbolags logga på 1:a sidan?

Man får inte ha Transportstyrelsens eller exempelvis Trygg Hansas logga på den egna hemsidan. Detta är bara ett sätt att se "seriös ut”.

 

Bli inte lurad av att flyttfirman finns på många orter.

Många firmor påstår att de finns på 5-10 orter. Ofta finns inte bolaget representerat på den adressen som anges. Se upp med framkörningsavgifter, minimiavgifter och kilometer tillägg.
Be att få besöka dem på adressen och exempelvis hämta kartonger.

 

Be om orderbekräftelse.

Vare sig du har avtalat om fastpris eller timdebitering skall du be om en orderbekräftelse för att kontrollera eventuella tillägg.

 

Verkar det för billigt?

Du får vad du betalar för. Är det för billigt så är det oftast något som inte stämmer.

 

Be om referenser.

Kolla referenser och fråga vänner och bekanta.

När du väljer June Express AB får du:

Familjeföretag med erfarenhet sedan 1965:

Sedan 1965 har vi utfört 10 000-tals flyttar och där samlat på oss lång erfaren och kunskap. Vår affärsidé är: June Express AB skall erbjuda företag och privatpersoner flyttningar med trygghet och personlig service.

 

Svenska Möbeltransportörers Förbund.

June Express AB är medlem i SMF, Svenska Möbeltransportörers Förbund, Vilket ger dig garantier i form av försäkringar, tillstånd och kompetens som bara yrkesfolk kan ge.

 

ISO certifierade:

June Express AB är Kvalitets och Miljöcertifiering enligt ISO 9001 och ISO 14001 samt trafiksäkerhet enligt ISO 39001. Detta innebär att vår organisation garanterar ett högkvalitativt utfört arbete med bra utrustning och välutbildad personal som arbetar i en väl fungerande miljövänlig organisation.

 

Försäkringar

Om olyckan skulle vara framme när ni anlitar June Express AB är Ert bohag försäkrat med marknadens bästa försäkringar. Vi följer konsumentverket och Svenska Åkeriföreningens rekommendationer enligt BOHAG 2010, (Allmänna bestämmelser för bohagsflyttningar) samt KONTOR 2003, (Allmänna bestämmelser för kontorsflyttningar.) Ert bohag är försäkrat upp till 20 respektive 30 basbelopp. Fråga oss om tilläggsförsäkringar för särskilt värdefulla föremål samt för utlandsflyttning

 

Fakta om June Express AB:

Organisationsnummer: 556218-1809
Grundades: 1965
Säte: Jönköping
Ägare: Lars & Leif Lundahl
Rating Bisnode: AAA
Försäkringsbolag: Trygg Hansa & IF

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar gällande flytt i Jönköping eller övriga Sverige.

Prisförfrågan Kontakta oss

SÅHÄR GÖR DU FÖR ATT BESTÄLLA FLYTTFIRMA - LÄMNA NUVARADE ADRESS & NY ADRESS, DATUM OCH ÖNSKADE FLYTTJÄNSTER

Eller ring kundservice på 036 - 71 88 30 så hjälper vi er planera steg-för-steg. Vi har öppet vardagar 07.00 - 17.00